Pensioensparen

Wanneer je met pensioen gaat wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk van je salaris maandelijks op je rekening blijven ontvangen. Niet alleen omdat je hier lang genoeg voor gewerkt hebt, maar ook om je levensstandaard te kunnen handhaven en van je oude dag te kunnen genieten. Maar de kans is heel klein dat je wettelijk pensioen even hoog is als je laatste loon. Daarom raden we je aan om nu alvast te sparen voor later. Dit kan zowel via langetermijnsparen als via pensioensparen. Bovendien krijg je er een mooi belastingvoordeel voor in de plaats.

Pensioensparen: wat is dit precies en hoe werkt het?

Het pensioensparen is een vorm van sparen zodat je later als je met pensioen gaat extra geld ter beschikking hebt bovenop je wettelijk pensioen. Dit is nodig omdat het wettelijk pensioen steeds meer onder druk komt te staan door de vergrijzing. Nu alvast sparen voor later zorgt ervoor dat je op en top van je oude dag kan genieten zonder zorgen.

Pensioensparen kan je op twee manieren. Enerzijds kan je kiezen voor het sparen met een gegarandeerde rente en kapitaal. Dit is een zeer veilige vorm van sparen. Elke maand stort je een bepaald bedrag en daarop ontvang je een gegarandeerde rente. Op het einde van de looptijd krijg je zo een bedrag met eventueel nog een klein stukje winst uitgekeerd. Anderzijds kan je kiezen voor sparen ZONDER gegarandeerd kapitaal. Het rendement van deze spaarvorm is over het algemeen hoger, maar je krijgt hiervoor geen garanties.

Nu al jaarlijks voordeel

Bovendien kan je nu al profiteren van extra voordeel als je gebruik maakt van het pensioensparen. Het levert je namelijk elk jaar een belastingvoordeel op. Zo kan dit extraatje oplopen tot maar liefst 30% van het jaarlijks gespaarde bedrag. Ben je benieuwd wat dit oplevert in jouw situatie? Maak dan een afspraak met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je graag met het verwezenlijken van een zorgeloze oude dag.