Langetermijnsparen

Wil je graag op een later tijdstip wat extra geld achter de hand hebben? Of je kinderen een handje helpen als ze later een huis willen kopen? Je kan daarvoor je geld op een spaarrekening zetten, maar dit levert tegenwoordig nauwelijks iets op. Daarom bieden wij de mogelijkheid om fiscaal te sparen. Dit kan zowel via pensioensparen als via langetermijnsparen. Met deze verzekeringen kan je sparen voor later én kan je jaarlijks profiteren van een voordeel op je belastingaangifte.

Langetermijnsparen: sparen voor later

Veel Belgen doen aan pensioensparen, maar kunnen daarnaast nog eens extra in aanmerking komen voor een mooie belastingvermindering met langetermijnsparen. Je kan beide combineren en zo dus extra voordeel krijgen. Langetermijnsparen kan via een zogenaamde fiscale spaarverzekering. Zo kan je o.a. kiezen voor een tak 21 verzekering. Het belangrijkste kenmerk van deze spaarverzekering is dat het een hele veilige en zekere manier van sparen is. Op elk bedrag dat je spaart krijg je namelijk een vaste gegarandeerde rente. Het gespaarde bedrag zal aan het einde van het contract worden uitgekeerd.

Je kan daarnaast ook kiezen voor een spaarverzekering gekoppeld aan meer risicovolle beleggingen. De opbrengst is meestal hoger als bij een tak 21 verzekering, maar er wordt hierop geen garantie gegeven. Zo zijn er dus verschillende opties waar je uit kan kiezen, elk met zijn eigen voordelen.

Nu al jaarlijks voordeel als je spaart

Langetermijnsparen levert je daarnaast ook een mooi jaarlijks belastingvoordeel op. Zo krijg je, afhankelijk van je inkomsten, tot 30%(!) van het gespaarde bedrag terug via de personenbelasting. Een spaarverzekering loopt minimaal voor 10 jaar. Zorg er dus wel voor dat je het geld zolang kan missen, want het contract in de tussentijd afkopen is mogelijk, maar niet altijd even voordelig!

Meer informatie op jouw maat

Natuurlijk hangt de keuze af van jouw persoonlijke situatie. Daarom kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden en laten we je graag zien welk product het beste bij jouw situatie past. Neem dus snel contact met ons op en maak een afspraak of vraag vrijblijvend een offerte aan, wij helpen je graag verder.