Aanvullend pensioen voor zelfstandigen

Als zelfstandige is het veelal hard werken om je zaak goed van de grond te krijgen en vervolgens uit te bouwen. Over het algemeen doe je dat met veel passie en veel investering van je tijd. Als je de leeftijd hebt gekregen om met pensioen te gaan wil je ook graag genieten van je oude dag. Met het huidige wettelijk pensioen heb je hoogstwaarschijnlijk een behoorlijk verschil tussen wat je als laatst verdiende en wat je na je pensioen uitgekeerd krijgt. Wij bieden je de mogelijkheid voor een aanvullend pensioen voor zelfstandigen, zodat je ook na je pensioen niet hoeft in te boeten aan levensstijl.

Verschillende opties

Om ervoor te zorgen dat je ook na je pensioen zorgeloos verder kan gaan met je leven, zijn er 3 aanvullende mogelijkheden:

• Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) • Individuele Pensioentoezegging (IPT) • Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ)

Deze laatste regeling is pas per 30 juni 2018 mogelijk geworden en richt zich alleen op zelfstandigen die NIET in een vennootschap actief zijn. Alle drie de mogelijkheden zijn erop gericht om jou extra te laten sparen voor je pensioen. Bovendien kan je de premie elk jaar tot een bepaald maximum aftrekken van de belasting. Zo vang je twee vliegen in één klap.

Met de VAPZ kan je maandelijks een bedrag opzijzetten. Hierover betaal je geen verzekeringstaks. Bovendien kan je de gestorte premies aftrekken als sociale bijdrage en betaal je minder sociale bijdragen. Verder geniet je van voordelige eindbelasting. De IPT is een regeling waarbij de vennootschap de premies betaalt maar je pensioen opbouwt voor jezelf. Vervolgens kan de vennootschap deze aftrekken als beroepskost. De POZ is ingevoerd om ook de zelfstandigen zonder vennootschap extra pensioen te laten opbouwen.

Meer info over aanvullend pensioen voor zelfstandigen

Ben je benieuwd welke mogelijkheid optimaal bij jou past en wat dit oplevert in jouw situatie? Maak dan een afspraak met ons of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je graag met het verwezenlijken van een zorgeloze oude dag.